Ta körkort

Är det äntligen dags?

Ta körkort med trafikskola

Utbildning med körskola

Kostnaden för att ta körkort varierar givetvis väldigt från person till person. Alla tar till sig kunskaperna i olika takt och på olika sätt. De flesta körskolorna erbjuder paketpriser med ett visst antal körlektioner där ibland även ett teoriprov och en uppkörning ingår. Priserna varierar mellan 400-500 kronor per lektion på 40-50 minuter.

Hur många lektioner?

Detta varierar som sagt väldigt; vissa behöver mer, andra mindre. Det bästa är alltid att kombinera med så mycket privat övningskörning som möjligt, annars kan kostnaderna snabbt springa iväg. Det rekommenderas att du nöter grundprinciperna som start, dragläge etc privat så att du kommer till körskolan och åtminstonde kommer iväg med bilen.

Vilken trafikskola?

Det brukar finnas många trafikskolor att välja på, det viktigaste är att du känner dig trygg och kommer överens med din handledare. Besök gärna trafikskolorna på plats för att få en känsla om hur du kommer att trivas. Priserna är ofta väldigt lika inom samma område så gå på magkänslan eller rekommendationer från andra.

Teoriprov

De flesta trafikskolorna erbjuder paket där det ingår möjligheter att kunna plugga teori. Kom ihåg att börja plugga frågorna i tid så att du inte behöver stressa nära inpå teori-/kunskapsprovet. Körkortsböcker för olika behörigheter kan du köpa hos bl.a Bokus och Adlibris .